Wednesday, March 16, 2016

Cik Jari yg Kool

Assalamualaikum
Sakit sebenarnya hati ini. Terluka. Tapi, aku tak balut dengan airmata, sebaliknya dengan senyum dan tawa. Aku anggap saja, apa yang sedang aku alami ini adalah sesuatu yang normal walau hakikatnya aku dah pon melukakan hati orang lain. Adil la kan? Orang yang melukai sebenarya hatinya sedang terluka. Walau bukan niat aku untuk melukakan,I have to decide.

Allah je tempat mengadu sebab aku rasa dah takde siapa dalam dunia ni yang boleh aku luahkan segala yang aku rasa...Allah je yang kenal aku luar dan dalam...

Setiap kali terluka, aku sedar, ini kifarah. ALLAH sayang aku. Sekurang²nya aku tak syok sendiri sebab memang antara sifat Allah tu kan Yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang...

Penat sebenarnya layan karenah orang... mesti orang pon penat nak layan karenah aku, kan?

Adil...

So, aku kena terus bersemangat. Sentiasa positifkan diri. Ubah masalah sebagai peluang. Biarlah aku macam syok sendiri sebab orang bukan nampak pon usaha aku dan tak pernah dipuji langsung atas usaha yang aku lakukan, yang pasti aku sedang "move on"...

Luka tu sebenarnya sangat dalam sampai aku dah tak menangis bila aku dihina directly. Haha,padahal sebelum ini aku sangat sensitif...

Woha, sapa taknak weh pasangan hidup yang boleh comfort each other feeling masa dia/kite tengah down, hopeless,etc..etc... Tapi aku tahu, aku kuat...in sya ALLAH