Saturday, September 12, 2015

Fieza Sweet Hut D'lite

Assalamualaikum
Alhamdulillah... Permintaan terhadap kek makin bertambah cuma diri sendiri je yg tak berapa nak bersungguh-sungguh mem-baking sebab penat.sebab tak cukup alat.sebab itu.sebab ini. Mudah-mudahan selepas grad bulan 12 nanti, akan ada lebih kemajuan terhadap diri dan bisnes...
Permulaannya memang agak payah..
Kebanyakan permasalahan adalah berkaitan psikologi. Berkaitan mind-setting... Kalau kita fikir boleh...pasti boleh..tapi kena consider faktor fizikal jugak...kalau dah memang tak mampu nak buat, jangan terima order banyak-banyak...jangan tamak.jangan kecewakan customer...in sya Allah...
Secara jujurnya, cheq masuk kelas bakery ni as persediaan untuk jadi housewife yg bekerja di rumah... Cheq memang bercita-cita nak jadi housewife sebab memang banyak manfaatnya...tapi takdelah dok saja... Tu yg berkenan sungguh g belajaq buat kek.
But then, jodoh cheq memang lambat n always terhalang...So, cheq redha n jadikan mem-baking as side income... Bukan banyak sangat untung but at least do something to get/achieve something...
Rezeki Allah dah tentukan... Cuma kita perlu menggali untuk mendapatkannya... Kan?
Salam sayang,
Cik Jari