Tuesday, November 11, 2014

Saya anak yg paling muda

Assalamualaikum
Takde bende nak cerita sebab takde benda yang nak diluah.

He he... Lately, adik-adik duk mintak nasihat pasal cinta padahal akak dia ni loser dalam cinta...kalau cemerlang dalam bab cinta, mesti dah lama dah kawin.

Tapi, tak bercinta tak bermakna tak tahu jaga hubungan sesama manusia, kan? So, adik-adik, akak cuma dapat berkongsi idea, masalah itu adik-adik yang kena selesaikan sendiri... Muah sikit. I love you adik-adik...

Well, Akak anak bongsu tapi sejak zaman sekolah lagi, cikgu selalu kata akak ni pandai berfikir secara matang... Haha, matang la sangat...

Bila dah dewasa, terbalik la pulak... jadi macam budak-budak... Sometimes memang perlu jadi childish untuk menghiburkan hati...kan??

Anak bongsu tu biasanya sifat dia begini :
★ Manja
★ Sensitif
★ Mudah menangis
★ Penyayang
★ Sukar melupakan
★ Sweet
★ Nakal
★ Agak pendiam tapi sebenarnya friendly
★ Agak pemalu tapi sporting
★ Agak kasar tapi romantik
★ Setia
★ Mudah menasihat orang lain
★ Mudah tolong orang
★ Happy go lucky
★ Selalu riang walau hati dia sakit
★ Suka bersendirian dan jauh dari orang lain
★ Aktif dengan aktiviti luar
★ Agak pendendam
★ Berahsia namun kawan yang memahami dia
sahaja yang tahu perangai dia.
★ Tegas
★ Agak disiplin dalam pergaulan
★ Sukar dinasihat atau ditegur
★ Taknak mengalah
★ Kuat cemburu
★ Sukar percayakan orang

Saya copy , sbb sy ankk bongsu  