Saturday, May 12, 2012

Cinta Pink Purple

Assalamualaikum
Minggu lepas, jiran sebelah rumah meraikan Majlis Pengantin Baru anak perempuannya. Meriah. Cj sempatlah teman mak pergi rewang. Haha, rewang = gotong-royong sebelum majlis kenduri. Haha, Cj tolong sekejap je. Lepas tuh, Cj duk bersembang dengan bakal pengantin. Kitorang rapat dulu-dulu. Tapi, bila masing-masing sambung belajar, kitorang dah tak rapat. Jarang-jarang-jarang-jarang jumpa. Tup-tup dapat berita dia bertunang....Then, berkahwin...Alhamdulillah...Tahniah.

Pengantin Perempuan 1: ank jiran sebelah a.k.a kawan sepermainan
Hari dan tarikh yang sama ( 5 Mei 2012), kawan baik Cj melangsungkan perkahwinannya. Sejak form 4 sampai form 5, kitorang duduk bersebelahan dalam kelas. Macam-macam cerita & rahsia yang kitorang kongsi bersama. Alhamdulillah...dia dah selamat jadi isteri orang.

Pengantin Perempuan 2: kawan baik a.k.a kawan sekelas
Semoga Kekal Bercinta hingga ke syurga
Pelamin yang indah
Close up: Pengantin Perempuan

By the way, if you ask me 'when', i'll answer 'anytime'. Haha...Yeah, i'm single and available but doesn't mean that i'm alone. Allah kan ada... Hah, untuk yang masih single & available macam Cj, bolehlah try amalkan doa ini:
"Ya Allah, kurniakan kepadaku pasangan (suami/isteri) yang baik, yang meminangku, berkahwin denganku dan menjadi teman buatku di dunia dan di syurga kelak. Wahai Tuhanku, jangan biarkan aku bersendirian sedangkan Engkaulah sebaik-baik pewaris."
Actually, Cj belum istiqamah amalkan doa di atas. Cuma kadang-kadang je baca. I think kahwin is easy as A.B.C when we really ready & jodohnya betul & masanya telah tiba..So, tak payah risau sangat. (it is just my opinion not really a fact)...Ok. Jumpa lagi...***