Thursday, December 8, 2011

Takde Perasaan

Assalamualaikum
Hari ini adalah hari bersejarah. Tadi di interview tapi bukan interview kerja. Just a conversation or maybe sesi tazkirah dari orang yang pakar. He asked me: "Kalau you achieve something, apa yang you buat?"...I said "Nothing. Takde pape perasaan pon."....and he said : "I dah agak dah"... First of all, i have to change my attitude. Yeah, Attitude...SIKAP.

Sesi tazkirah berlangsung almost 1 hour. Till the end, he still remind me to express my happiness and reward myself whenever i achieve something good...so that I'll appreciate what I have done. Then, baru lah diri sendiri dapat lebih menghargai orang lain.... 

Last but not least, he asked me to find a future husband who love to study so that i'll be motivated to further study after getting married... 

Hurm...susah jugak jadi orang yang tak berperasaan nih sebenarnya...Tak reti nak hepikan orang sebab diri sendiri tak pernah rasa hepi...Kesian kan??
~Macamana nak menunjukkan kasih sayang kita kat orang sedangkan diri sendiri tak pernah merasai 'sayang'.....sangat kesian,kan??? Now, baru lah sedar bahawa "takde perasaan" ini adalah salah satu penyakit/masalah yang wajar ditangani sebelum melarat takut-takut nanti melukakan/mengecewakan hati pasangan/mak/ayah/famili....