Sunday, October 23, 2011

Kerana Benci & Cinta, kita Berdua Bersatu

Assalamualaikum
Now, i'm almost 23 year old. Hurmmm, ada perkara berat yang perlu difikirkan. Perlu ditimbangtara dan perlu diambilkira hal-hal lain yang berkaitan dengannya. Kesimpulannya, tak boleh mementingkan tentang diri sendiri dan kebahagian yang kononnya ingin dicapai.

Hakikatnya, kalau hidup/keputusan dibuat tak berlandaskan syariat yang betul & tepat, bahagia yang dicapai itu bukanlah kebahagian yang sebenar. Mungkin ia ujian dari Tuhan supaya kita lebih menggunakan akal fikiran untuk berfikir dan bukannya mengambil keputusan semata-mata kerana emosi girang/hormon gembira yang terlebih.

Hurmm, pernah tak korang mengalami perasaan CINTA & BENCI dalam masa yang sama? Contoh dalam lagu Geisha nih : dia cinta sangat kat orang tuh tapi orang tuh langsung tak rindu kat dia. Walaupun dia benci dengan sikap orang tuh (sakit hati), tapi dia tetap cinta kat orang tuh... Sampai bila-bila pon dia akan tetap sayang.... Haaaa, pernah rasa tak??? ( yeah...I do )...Haaa, itu tandanya kita ikhlas sayang orang tuh kan??? *Cinta adalah topik yang paling bosan,kadang-kadang*

Haaa, korang perasan tak yang entri-entri Cj kebelakangan ini nampak lebih tenang dan tak sedih - hati luka lagi. Thanks, terutamanya kat blogger matang = Mario yang selalu jugak la nasihatkan Cj suh Cj bertenang (bukan bertendang)... Haha, thanks bro... InsyaAllah, sekarang emosi dah stabil... Rasa lebih nyaman je hati nih. But, tak boleh nak hepi sangat, sebab pasti akan ada lagi ujian akan menimpa selepas ini.

Pastuh, thanks jugak kat Adik Ben10 yang cool konon....(argh, malas nak puji kaw).. & jutaan tengkiu kat kawan siber-jelas- nyata- penah ada depan mata : Arisa Mihashi. At least mesej & karutan korang tuh berjaya mengcool-downkan aku. Semoga bisnes anda-anda berdua  ni berjalan dengan lancar dan dapat untung banyak-banyak....(Kalau nak beli novel Cj~ boleh PM Ben10_tapi 4 tahun lagi kot baru ada...haha)

Haha, dah macam "warkah terakhir" la pulak kan... Ok lah, setakat ini je bebelan Cj. Selamat berhujung minggu...Yeah, mari membina bahagia tak kira dengan sapa, di mana jua anda berada..