Monday, January 10, 2011

Bukan Cerita Cinta biasa

Assalamualaikum
Selamat malam everibodi. Hehe, malam nih CJ nak menconteng tentang Pak Arab... haha....  Kalau korang nak tahu, CJ nih join chat room omputeh... Saje nak tackle orang overseas. haha... Kot-kot la ada yang muka iras-iras Frank Lampard... Perrghhh... Berangan..berangan....

Tapi,secara betulnya, CJ ada la sorang kenalan dari Amerika (katanya la)... Dia dah tua! Umur dah 40-an. Keje sebagai engineer.. Asal dari negara Arab kot... sebab muka dia macam orang Arab! Berjambang! Tapi dia shaving. Memandangkan dia orang Arab yang tak kenal belacan & tak pernah makan asam pedas, so, he can't speak Malay. I have to type in English. Kitorang sembang via Yahoo Messager coz masa tuh belum ada Facebook. 

Dia banyak beri nasihat... Siyes. CJ nih sangat suka dinasihati. Terasa macam diambil perhatian. Hehe... Kitorang just sembang macam anak dengan bapak. Dia tanya pasal study.... Even BI tunggang bin langgang tapi bagus gak lah ada kawan yang dah tua nih....Diorang berfikiran luas...Kalau bagi nasihat pon, nasihat yang bernas.... Yeahhh..... Dia ada bagi gambar tapi gambar tuh dah ilang. Heh, CJ kan dah 2-3 kali reformat laptop......hilang sudah gambar-gambar kenangan masa lalu....


Nih Abang Arab...

Tapi,sekarang nih CJ dah lost contact dengan dia... Sekarang nih, bukak YM pon dah jarang-jarang. Online Chat kat FB pon kadang-kadang....Nak tambah koleksi kawan maya pon dah terasa MALAS. Hahaha... Kesimpulannya, CJ RAJIN secara realiti...haha

Okay, itu alkisah secara maya. Tak dengar suara. off webcam. Tak perlu speaking, just typing. Alkisahnya petang tadi, CJ ke kedai. Berhajat nak fotostet kertas bertulisan... Memandangkan agak ramai orang, CJ pon berdiri diam-diam tunggu dilayan. Kat sebelah CJ (agak jauh jarak kami) ada sorang Pak Arab. heh, dia bagi salam.

Pak Arab (PA): Assalamualaikum
CJ: Waalaikumussalam
:
:  [Dia samada CJ study ... study mana....kos ape ... ]
:
PA: MasyaAllah...Are you from here?
CJ: Yes. I'm from Malaysia.
PA: Which part here?
CJ: Perak..
PA: owh..Perak (sebutan laen sket)...Perak people are nice...
CJ: erk..(senyum-speechless)
PA: yessss...you are nice...MasyaAllah...

huahhahahaha.....Lepas tuh, CJ blah je.... Esok je la CJ gi fotostet...Takut lak kalau orang kata CJ nih gedik gi layan Pak Arab... Padahal sembang biasa-biasa je.....Pak Arab nih moden. Pakai baju ala-ala kot tapi bukan kot.... kwang..kwang..kwang...Tu je CJ nak cite.

Moral of the story: Berbuat baiklah sesama manusia & Jagalah diri anda. Elakkan daripada melakukan perkara yang boleh menimbulkan FITNAH....Jaga diri & hiasilah peribadi.