Sunday, January 16, 2011

Anti My-Ex !!!

Assalamualaikum

Selamat berhujung minggu. Hehe, entri nih sekadar nak merapu sambil bercerita tentang masalah yang sering berlaku dalam kalangan muda-mudi. Ahaks. Yeah, i'm still dalam kalangan muda-mudi.... Pernah terbabit dengan cinta lalu terputus di talian telefon bimbit Samsung...Maka, menjanda sebelum sempat bergelar isteri solehah...hahaha..Okey! Karut....

Tajuk hari ini ialah:ANTI MY-EX!!!
Ahaks,sebenarnya my-ex pernah cadangkan supaya CJ join group nih...

eh, awak anti saya ke??? haha, nasib baiklah dia jawab TAK....Maybe dia anti kat ex-ex-ex-ex makwe dia zaman dahulu kala la kot.... CJ ex zaman moden. Masih berkawan-kawan. Masih boleh diajak bersembang. haha, agaknya sapelah yang kawen dulu nanti ek.... 

ermm,kepada kawan-kawan CJ yang sedang berduka lara kerana cinta-takde tempat nak berkongsi cerita-CJ cadangkan korang join group nih... Bak kata admin: Bukan niat nak membenci tapi sama-sama kongsi pengalaman.

Laman Facebook Anti My Ex?!!!

Blog anti my-ex!!!
Antara tajuk perbincangan yang bestttt:
topik khas untuk aweks2:
hahaha wey macam mane ek nak tau yg korang tu suke or sudah jatuh cinta ngan boy???? contohlah kalo selalu masej ngan boy tu maknenye korang suker ker boy tu e?? heheh [fire fire fire] bg aku lah nie lah yg plg pntg bg laki... yelah nt gurl tu bg respond laki tu wat dek jer....

Jawapan CJ: kalau selalu mesej/call tak semestinya suka. Maybe atas dasar kawan je.

topik dari aweks namenye Myra Edora:
if boyfie korg text,call ckp still syg korang n ta dpt nak lupekan korg,cmne?? n dye sibuk text korang ajak g jalan2, teman dye g mane2,join membe dye lepak ngan membe dye ,cmne ek??? perlu ker korang wat sumer tuh?? [fire fire fire]

Jawapan CJ: tak perlu kot. Kalau asyik kuar bersama, kang makin susah pulak dia nak lupakan kita...better belajar untuk menjauh...supaya dia boleh menerima hakikat yang hubungan tuh tinggal sejarah je.....erk.

Ok,setakat ini saja coleteh CJ hari nih....Kepada yang bertanyakan tips untuk melupakan bekas kekasih, CJ sarankan supaya jangan terlalu memaksa diri untuk melupakan.....Beri masa untuk diri sendiri... Sibukkan diri dengan aktiviti yang berfaedah seperti beriadah, jangan baca novel-novel sedey, jangan tengok movie cerita cinta yang tak kesampaian.....Yang paling bagus sekali, khatamkan baca quran. Kan bagus tuh!Solat malam pon antara salah satu cara yang mujarab untuk melupakan masalah-masalah duniawi nih....

Footnote:
Salam sayang dari CJ..Sibuk weyh! Minggu depan nak sambut Thaipusam!...Kerja melambak tak siap ag nih...