Sunday, November 14, 2010

orang berbudi,kita bersabar

Assalamualaikum
Ari nih Ahad...Hari yang paling tak best berdating. Sebab akan banyak couple lain yang turut berdating. Kalau kat penang nih, Queensbay Mall lah tempat yang paling exclusif. hahahaha..Camne aku bleh taw? Ala, aku kan ade mata...aku nampak lah! 

erk,sebenarnya aku bosan. Semalam pinjam novel Jaja & Din. Erk,cerita cam kanak-kanak. Tak masyukk langsung. Esok-esok lah aku sambung baca lagi....Aku nak baca Cinta..tiada akhirnya. Sambungan cerita Hariz & Izzah.tapi,tak cukup duit.Nak pinjam kat library.Tapi takde kat library induk.Novel tuh ade kat Kampus Kesihatan KK. Tak aci lah. Apsal kat tempat bakal-bakal doktor tuh banyak novel??? Kalau seach kat  OPAC KRISALIS, novel-novel Alaf 21 yang best, semuanya ada kat sana. Tak Adil! Tak Aci!

..erk,arinih birthday si Lagenda Bedak sejuk a.k.a Akmal kawan tipus. Aku dah wish. Tapi lambat 2 minit. Ramai tul orang yang sambut birthday sepanjang bulan 10 & 11 nih. Aku tak dapat bagi adiah. So,aku hadiahkan doa je untuk kawan-kawan.

Ok,aku tahu,nih cuma entri membebel. Kalau aku bosan,aku memang suka menconteng.Kalau aku tak bosan,aku suka jalan-jalan belog korang. hehe...Owh,aku taw,aku ada kecenderungan untk membebel sebab semalam-semalam, aku tengok ada taik lalat kecik baru tumbuh dekat dengan bibir...kecik je...

Erm,semalam ade kejadian yang separa malang tak berbau. Pagi semalam,ada exam OR (bukan Original Recipe). Masa kuarkan slip exam & pencil case & card matrix....aku meraba-raba cari kalkulator dalam beg..TAK BAWAK!!!....terus gi kol Arisa. Fuh..nasib baik dia jawab call. Aku pon terus berlari-lari pergi ke bilik Arisa....kena turun tangga...naik jejantas...turun jejantas....pergi depan hostel Arisa.....penat...tapi aku lari jugak(walaupun tak laju)....lepas tuh masuk dalam exam hall. Pengawas peperiksaan dah mula bagi arahan itu ini....Aku Malu..tapi aku senyum je......2nd time jadik macam nih. Dulu,pernah sekali aku tertinggal kalkulator gak. Masa exam fizik kat Matrix.Muka dah cuak. Sebab hostel jauh giler. At last ngadu kat Papa Bahar (Mentor aku)....Dia suh aku masuk je dewan exam....Tak lama pastu,dia datang. Dia bawak kalkulator...Lega....Tapi,masa dh abes exam.Masa aku pulangkan kalkulator,dia sempat 'puji' aku.... Nasib baiklah tak tertinggal hidung kat hostel kan?? Sambil sengih pandang aku. Erk,sabar..sabar...orang berbudi,kita bersabar...

Okies..sekian....Kawan aku dah es-em-es.....Jumpa lagi minggu depan....Jaga diri ye. Jangan Lupa aku...