Sunday, November 21, 2010

K.A.N.T.O.I

Assalamualaikum
Selamat hari Ahad...Semalam,Cik Jari meluangkan masa bersama adik-adik.Memancing ikan di tepi pantai, berkhemah di tepi pantai,bakar ayam di tepi pantai sambil menonton kemenangan M.U...erk...Tipu je lah!

Bestnye bersantai tepi pantai...
(Bukan gambar kami)

Erk...Sebenarnya,sepanjang setahun ber-blog-ging nih, dah tiga kali Cik Jari bertukar-tukar url..Alasan: Nak main nyorok-nyorok...weee haa..Tapi,akhirnya kantoi jugak. Sepandai-pandai jariku menari zapin, akhirnya terlucut jugak sampin..erk..takde kaitan!  Secara tuntasnya, blog nih dah semakin dikenali oleh abang-kakak-kawan...privasi?? Tiada lagi...eh..eh..takpe je...diorang just baca...bukan komen-komen pon..kan? kan? kan cikna kan?? kan kak ain kan? kan Syuk kan? haha..Lepas baca isi kandungan buku conteng nih, mesti korang taw betapa jiwang-berbelit-baik-sengal-sopan santun-berbudi bahasa nye insan bernama Cik Jari nih kan?? haha.....


Muke hepi dapat naik feri.
Sejak bertukar jadi BUKU CONTENG nih, Cik Jari memang dah makin kurang-kurang-kurang menulis sesuatu yang ilmiah. Kebanyakannya merapu-mengarut-menconteng!

Owh...by da way,ada satu kisah yang menyayat hati kelmarin...Akiey (abang kandung) es-em-es Cik Jari pukul 3++ pagi (waktu Malaysia), masa tuh baru je nak melelapkan mata selepas menonton drama Hiro pencinta sejati & Farhan suka milo.

Panjang amanat dia. Terkedu...Dear my lovely brother, InsyaAllah,akan dilaksanakan amanatmu itu...Biarpon sukar...akan kucuba juga..mudah-mudahan Allah memudahkan urusanku....

erk,persoalannya di sini, famili korang tahu ke korang nih blogger? Famili korang tahu ke url belog korang? Famili korang pernah baca ke belong korang?....(Cik jari malu...)