Wednesday, October 13, 2010

Senyum di waktu susah, Tanda ketabahan

Assalamualaikum

Erm, just now ada blogger tanya: "Cik Jari in love ke sekarang ni?"... Haha, jawapannya: Ku tak percaya Love is Cinta

Haha,i have my own reason.Alaaa, lagipun siapalah saya untuk disayangi,cukuplah sekadar dihormati sebagai seorang wanita Islam di muka bumi ini. haha.Siyes! Ini harapan saya, luhur dari sekeping hati yang berwarna darah.haha..

Tapi tetap nak ucap THANK YOU VERY MUCH kat orang sekeliling yang sudi menyayangi diri ini. Takde la pulak terasa macam Orang Buangan. Alhamdulillah,Syukur...

Owh,Sudah hari Rabu. Ada presentation petang nih Patutlah terasa macam amat busy. Amat letih. Okaylah, beta gostan dulu. Mahu tidur awal. Mahu bersedia untuk esok. Kawan-kawan...Terima Kasih ya. Terima Kasih sebab sudi jadi kawan. :)


Budak kecik yang baru 2 hari jadik kakak
Manis wajahmu kulihat di sana,
Apa rahsia yang tersirat,
Tapi zahirnya dapat kulihat,
Mesra wajahmu dengan senyuman.
Senyuman...senyuman

Senyum tanda mesra,
Senyum tanda sayang,
Senyumlah sedekah yang paling mudah,
Senyum di waktu susah,
Tanda ketabahan,
Senyuman itu tanda keimanan.
Senyumlah senyumlah senyumlah senyumlah

Hati yang gundah terasa tenang,
Bila melihat senyum hatikan tenang,
Tapi senyumlah seikhlas hati,
Senyuman dari hati jatuh ke hati.
Senyumlah senyumlah

Senyumlah seperti Rasulullah,
Senyumnya bersinar dengan cahaya,
Senyumlah kita hanya kerana Allah,
Itulah senyuman bersedekah.
Senyumlah senyumlah senyumlah senyumlah

Itulah sedekah yang paling mudah,
Tiada terasa terhutang budi,
Ikat persahabatan antara kita,
Tapi senyum jangan disalah guna.
Senyumlah senyumlah senyumlah senyumlah