Sunday, October 10, 2010

Saya Sayang Kakak Saya. Anda,bagaimana?

Assalamualaikum

Selamat hari Ahad. Yeah...Malam tadi telah berjaya memaksa diri untuk study. Say what??? Alhamdulillah. Dan pagi tadi,my Kak Long text me: jangan beli makanan lagi,lunch nanti akak hantar nasi 4 u and the gang.

Yeahhh.Around 11 o'clock, Kak Long dah sampai kat depan hostel. Masa tuh hujan lebat. Lebat sangat! Maka,berpayung-payunglah saya sambil menjinjing 2 beg plastik yang penuh dengan makanan. Best! Jimat belanja..Alhamdulillah.

Sayur campur
ayam sambal yang super duper HOT!
air sirap
nasi hangat
kacang kuda
agar-agar bandung

Kenyang owh...tQ kak long. Sejak zaman matrik lagi, Kak Long memang rajin hantar makanan, kadang-kadang belanja makan kat kedai, kadang-kadang hantar KFC..DLL..Siapakah yang untung? Of course la adiknya nih & kawan-kawannya. Dia sangat baik. Tapi, orang yang baik nih lebih hebat dugaannya kan?? But i know, she is very tabah.

Maka, dikesempatan ini izinkan saya mendendangkan lagu InshaAllah untuk Kak Long saya. hehe...korang jangan jeles lak.Best kan ada kakak nih. Even kadang-kadang kena marah ngan akak, kena la sabar & terima sebabnya kebaikan & pengorbanan seorang kakak nih lebih  banyak daripada leteran & kegarangannya. kan?

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Everytime you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame

Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2
Insha Allah x3
Insya Allah we’ll find the way

~Yeah. Nak puji akak-akak yang takde blog je. Sebabnya, kan tak elok kalau puji depan-depan, pastu orang tuh tetiba jadi riak. Dok molek kan? So, taknak puji yang ade blog.hehe, tahniah gak yang ade belog sebab dah dapat keje yang best.
Sekian.
Entri puji-pujian dari Cik Jari.