Tuesday, October 26, 2010

Mengenang Sejarah Semalam

Assalamualaikum

Saat enti ini ditaip,(pukul 2 a.m),kedengaran bunyi anjing & anak-anak anjing sedang menyalak dengan hebat di luar sana...Lalu,tangan segera menyelak langsir tebal agar tak terlihat panorama luar. Anjing menyalak waktu dinihari? Tandanya apa??? huaaaaargghh....anjing lapar la tuh...Kedai makan dah tutup...


Sekadar gambar hiasan
Foto yang berjaya ditangkap di sebuah taman bunga
haha...(yeah,sila upah saya jadik spy)

Baiklah,sebenarnya Cik Jari nak review tentang kejayaan penconteng belog nih. Kejayaan yang tak berapa berjaya tapi okay lah....sekadar memeriahkan industri blogging Malaysia. Mari kita imbas kembali perjalanan belog nih.

Belog nih ditubuhkan pada awal tahun 2009. Masa tuh tengah dalam dilema percintaan antara siswa & siswi. So..belog nih jadi tempat luahan rasa tak puas ati tapi dengan ayat yang belit-belit susah orang nak paham. Kiranya belog nih menjadi dalang perpisahan kami. haha..end of story. the rest is history. (Masa tuh guna url lain..bukan url yg sekarang nih.) First blogger yang Cik Jari rapat ialah si Rakan Masjid

End of 2009, Cik Jari rapat dengan sorang blogger yang kira otai la...Sempat gaklah menuntut ilmu tentang SEO,PR,nuffnang,unique visitor,blogwalking..bla..bla.. walaupun tak apply sangat bendalah tuh dalam belog nih,but at least i knew it.end of story. the rest is history.

Pertengahan 2010, Cik Jari mula guna url yang sekarang nih. Reason? -runaway- Ok,tuh sejarah ringkas tentang belog nih.Pasal nama-nama samaran Cik Jari sebelum nih, tak perlu kot diberitahu..sebabnya banyak sangat.Ada 2,3,4,5,6,7,8,9,10 nama samaran.Kang korang pening lak nak menghafal...(",) But realitinya, just one name with beautiful meaning...

Kembali kepada topik asal...Setakat nih Cik Jari pernah menang hadiah:
  • Topup RM5 -MrDaha Contest
  • Topup RM5-Qamarguy Contest
  • Yassin + Penanda Buku - Ezany kun-Rhea Contest
  • Coklat & bantal comel - A story to remember Contest
erk,tu je. haha...Semuanya Kontest yang berkaitan dengan penulisan. kalau bab gambar-gambar nih memang tak payah join pon dah tau akan kalah. Sebabnya: Tak Fotogenik mahupun fotogedik!


Kenangan cek pertama dari Nuffnang
ciput je but okayy laaa...
Dapat beli sandal Polo.

Kesimpulannya: Cik Jari decide nak bagi korang duit raya Deepavali je lah kepada bakal pemenang Contest Cik Jari yang bakal berakhir pada 30 Oktober ini...Tapi tak best la pulak sebab takde kenang-kenangan kan?? So lagi, Cik Jari berhajat nak bagi setiap peserta yang join contest tuh sesuatu yang boleh dipanggil sebagai kenang-kenangan sekali gus sebagai tanda persahabatan sesama blogger (semua peserta samada menang atau kalah akan dapat hadiah ni)...

Okay,nih cadangan je... Sebabnya mungkin ada yang tak setuju sebab takmo bagi alamat rumah or alamat bilik....So,apa pendapat anda????


Sekian...Senyum-senyum selalu ye walau hati sakit-kecewa-derita...
~En Zek...bila mau kasi adiah pengkomen tegar??? Hayuuukkk,nak tuntut adiah nihhh...