Friday, October 15, 2010

ceria~dimanakah kau menghilang?

Assalamualaikum

Kawan-kawan yang disayangi sekalian. Could you cheer me up? Could you inspire me? Heh..demanding lak Cik Jari nih eyh.Sejak akhir-akhir ini, terasa kelat sangat. Muka pon kurang ceria. Erm, sejak raya arituh. Muka tak ceria. My sis siap tegur : "Nape nih Dik.Raya-raya pon,muka sedih je." I just can't stop worrying. Worry bout NOTHING.
Perubahan hormon kot!

Erm,
Maka dengan ini, Cik Jari dengan baik hatinya ingin menganjurkan Pertandingan Ayat paling Macho...dengan harapan mampu membuatkan Cik Jari kembali bersemangat & tersenyum ceria. Heh, "pertandingan"<----ayat skema Dewan Bahasa & Pustaka. 



ImageChef.com


Kontest nih terbuka buat semua blogger. Cik Jari cadang nak dapatkan sponsor hadiah dari Akiey. Hadiahnya mungkin set perfume Hawa/Adam. Best weyh perfume tuh. Mungkin jugak Cik Jari akan send sekeping kad ucapan untuk korang.((sekeping setiap seorang...nak?))

Ok,nih baru perancangan awal. Memandangkan dah lama tak buat kontest, so Cik Jari pon merancang lah untuk buat kontest nih. Mario wajib join! Sebab kontest nih bukanlah kontest. Heh, ayat berbelit lak. Korang just cipta ayat 2-3 baris yang ditujukan untuk Cik Jari. Alaa,cam Dedication la..Kak Normie pon wajib join! Arisa Mihashi pon wajib join. Asada Ryutaro yang glemer tuh pon dialu-alukan join.((heh,nak ke join contest blog cikai nih???))

Kontest nih tujuannya untuk mengeratkan bonding antara kita. haha..bukan skandal! Bonding abang-adik, kakak-adik, kakak-kakak. Haaaa...paham dah? 

Contoh ayat yang macho:

Contoh 1:

Oit Cik Jari yang gembeng!
Jangan banyak sangat nangis.
Mata kaw tuh dah la sepet.
Makin nangis, 
makin sepet,
makin macam Apek!

Contoh 2:
Design card dengan kata-kata yang macho.

Cik Jari paksa Mello design kad bday untuk Cik Jari
haha..
yeah,Cik Jari Kejam!!!

See..sempoi kan? ayat pendek tapi mesejnye padat. Camtuh orang yang macho. Ayat pendek -macam kejam-tapi bermesej!

So...Kalau korang setuju nak join,sila copy ayat " saya nak join" kat ruangan komen. Later, Cik Jari akan wat entry khas untuk pertandingan nih...((Join laaaa.....*cepat angguk*))-tak wajib buat entry,antar ke e-mel pon sudah memadai...will tell you,later :)