Saturday, August 28, 2010

Jangan ucap kata rindu andai rindumu bukan pada yang Halal~~~paham tak?

Assalamualaikum
Pertama sekali, saya ingin mengucapkan terima kasih banyak-banyak kepada kawan-kawan blogger yang sudi add & approve di Fesbuk..Wahh,sungguh sangat meriah usik-mengusik di Facebook...huwaaa,baru lah tahu korang nih skema-gila-gila-sengal-kuat menyakat.Kesimpulan: Cik Jari gak yang macho kan???haha, kidding.

Arinih malas nak membebel-bebel tapi tetap nak update belog. Cam kesian lak kalau biarkan belog nih tak ber-update..haha...sebenarnya tengah hepi sebab dah selesai kemas bilik,dah siap basuh baju cuma assignment je yang lom siap ag...huhu,hari Selasa depan ada Cuti Merdeka. Tapi,hari Senin tuh tak cuti..kalau cuti,bolehlah skip kelas ari Senin...da ta payah pegi kelas yang awal pagi sangat tuh..huhu.

Ok,cukupla bebel sorang-sorang.Arinih Cik Jari nak share satu hadis yang best untuk tatapan semua. Harap korang baca & amek iktibar.

Mata itu berzina. Zinanya adalah memandang. Lidah itu berzina. Zinanya adalah perkataan.Kaki itu berzina. Zinanya adalah langkahnya. Tangan itu berzina. Zinanya adalah memegang. Hati berkehendak dan berkhayal, sedangkan kemaluan membenarkan atau mendustakan.

Hadis riwayat Bukhari, Muslim, Nasai dan Abu daud

Buku-buku yang dah berjaya dikhatamkan