Sunday, August 22, 2010

From Kampung with Love

Assalamualaikum
Ini kisah hari Jumaat ((sebelum berangkat menaiki bas Rapid Penang)):

Bukan Budak-budak: Kenapa On Facebook? Arituh kan Acik dah deactivate-kan.

Budak Bawah Umur: hehehehehe, sekejap je. Nanti off la balik.

Bukan Budak-budak: Dah la tuh...sudah-sudahlah online tuh. Study.. UPSR kan dah dekat.

Budak Bawah Umur: Yelah..yelah... ((ayat cam tak puas ati))

Bukan Budak-budak: erm..terpulanglah. Kalau nak dapatkan 5A, study elok-elok. Kalau taknak, tak payah study langsung.
Nanti jaga kambing je kat kampung. ((ayat dah penat bagi nasihat))

~ offline~~~






Maka,sebagai tanda sokongan, Cik Jari berhasrat me-reduce-kan masa ber-online..dengan harapan supaya si budak bawah umur tidak lagi meluahkan rasa tiadak puas hatinye:  " Acik tuh, boleh lak online sampai pagi...." 

..tapi blogging tetap kena teruskan ((demi sesuap nasik))

Sekian, 
Si Jari yang semakin kekeringan idea untuk menconteng...
Kepada yang sudah menerima Kad Raya,
diharap anda sudi menyimpannya sebagai tanda kenang-kenangan dari Cik Jari...