Tuesday, June 1, 2010

Tak payah nak jadi HOT, Sebab neraka lagi HOT

Assalamualaikum




Cik Jari suka tengok video nih. Video berkaitan aurat. Apa itu aurat.Mengapa bertudung.Ikhlaskah kita bertudung.

In this modern age, orang selalu kaitkan aurat dengan tudung. Namun, hakikatnya bertudung belum tentu menutup aurat. Sebab tudung kan ada banyak jenis. Ada tudung bawal, tudung wardina, tudung ariani, tudung waheeda, tudung saji, tudung bienda, tudung periuk, tudung ekin & the latest is tudung mawi ((mawi pon bertudung??woah)).





Mengapa bertudung? Kita dituntut untuk menutup aurat. Maka, bertudung dengan tudung yang betul adalah satu tuntutan agama. But some people said, bertudung sebab Wardina pon dah bertudung. Bertudung sebab kat sekolah memang diwajibkan bertudung. Bertudung sebab fesyen.

Jadi, ikhlaskah kita bertudung?? 

Sejak bilakah mula bertudung??

Apakah perasaan anda pabila bertudung??

Adakah anda telah memakai tudung dengan betul??
(appropriately))

Ade yang selamba je menjawab : kalau sekarang belom sempurna, nanti dah tua sempurnakanlah lagi...
((camne die leh tau yang die leh hidup sampai tua???ish..ish..ishh))

Apakah kebaikan bertudung??
-rambut tak rosak.
-menjaga maruah
-mengelakkan fitnah.


Pakai tudung boleh pergi clubbing???
huhuhu

~Renung-renungkan & mari berhijrah perbaiki diri~