Tuesday, June 15, 2010

Jenama is Brand...Apa ada Pada Brand?

Assalamualaikum
Selamat Hari Selasa. Topik hari ini agak berat & mungkin juga bakal mengundang ketidakpuasan hati pembaca yang budiman sekalian. 

Dalam zaman yang serba serbi memerlukan duit nih, semua orang sibuk mencari duit. Nak mencari duit memang la payah, tapi kalau nak menghabiskan duit, bolehlah ajak Cik Jari shopping. Anytime je. But, persoalannya di sini, adakah korang terlalu memandang pada jenama??

Alkisahnya, My Mum selalu expect yang barang- barang kepunyaan Cik Jari semuanya mahal- mahal belaka. Padahal, sandal Polo tu je kot yang paling mahal. Tapi tahan lama & tahan lasak. Barang- barang lain, memang cikai & tahap ayam brand je. Contoh: Handbag: RM5 (( nampak sempoi je..i like)),       kasut kuliah : RM25, tudung : RM10((siap ade yang nak beli dari Cik Jari lak tuh)), T-shirt Muslimah: Free memanjang (( mintak je dari akak yang jadi pembekal)), jam : RM15 ((hadiah dari akak 3tahun yang lalu)). 

Memandangkan Cik Jari bukan terlalu memandang jenama, so Cik Jari agak tak reti nak memilih barang- barang yang berjenama nih...Best ke pakai barang- barang yang berjenama nih??? Apa perbezaannya dengan  produk pasar malam??? 

Meh nyanyi sama-sama