Saturday, April 24, 2010

Rumate, Pandai-pandai la kaw nak idup.

Assalamualaikum
Apa khabar anda semua? Sihat belaka? Baguss...Doctor pesan, makanlah Vitamin C pagi2. Kenapa? Untuk mencegah ulser dalam mulut.hehe.Doctor yang pesan,bukan saya yang pesan. Hari ini nak cerita sal beza dulu dan sekarang. Dulu-dulu, bangun tido je dah dengar bunyi cerek berbunyi. Mak dah jerang air. Dah siap solat,terus je gi dapur.Eh, dah ada kopi Gano & karipap atas meja. Sedapnya. Mak kata, panggil semua orang. kita sarapan sama-sama. Then,kalau sibuk (atau buat-buat sibuk) sampai tak sempat basuh baju sendiri, dah ade yang tolong basuhkan baju. Dah ade yang tolong lipatkan baju. Mak mungkin penat tapi mak akan jawab "Mak dah biasa".



Sekarang ni, dah pagi baru lah tido. Pas subuh, terus mendarat atas katil. Kalau dah tido, siapa yang tolong buatkan breakfast? Rumate ke? haha, ingat ye kawan-kawan: Rumate bukan BIBIK mahupun Mak-Ibu @ Mama kita. Maka, semuanya harus dilakukan sendiri. Dengan kata mudahnya: Pandai-pandai la kaw nak idup.Kalau sibuk dengan projek & exam, baju men campak je masuk dalam bakul laundry. Sehari sehelai baju, lama-lama menjadi setimbun. Dah takde sape nak tolong basuhkan. Dah takde sapa nak tolong lipatkan. Namun, dalam kesibukan & kekangan masa, rumate tetap "rajin" bertanya itu ini. Maka,saya sebagai rumate yang baik kepada rumatenya, menjawab soalan soalan berikut dengan jayanya.

Using only song names from one artist, cleverly answer these questions. Try not to repeat the song title. You can choose whichever song title that suits the answer - or you can choose to put your iTunes on shuffle mode to choose the answer for you.

+ Pick Your Artist +
Hijjaz

+ Are you male or female? +
Puteriku Sayang

+ Describe yourself +
Berkorban demi CINTA

+ How do you feel about yourself +
Kasih Mesra

+ Describe where you currently live +
Di Pondok Kecil

+ If you could be anywhere, where would you be +
Rumahku Syurgaku

+ Your favourite form of transportation +
Jalan kaki Bahagia

+ Your best friend is +
Rasul Junjungan

+ Your favourite color is +
Lukisan Alam

+ What's the weather like +
Keheningan Malam

+ Favourite time of the day +
Kala Subuh

+ If your life was a TV show, what would it be called +
Antara Mata dan Hati

+ What is life to you +
Indah hidup Bersama Ilahi

+ What is the best advice you have to give +
Berusaha berjaya

+ If you could change your name ,what would it be +
Sumayyah

+ Your favorite food is +
Penawar Racun Dunia

+ Thought for the Day +
Selamat Pengantin Baru

+ 3 person you gonna tag next +
Sesiapa Yang Menyanyangi Diri Ini...haha..confirm la takde...