Sunday, April 25, 2010

Hujan Dilangit membasahi bumi, Hujan Di hati Tiada Siapa Peduli.





Assalamualaikum
Hari ini hujan. Tetiba terasa rindu kat famili tercinta. Semalam dapat chatting dengan adik-adik via Google Talk a.k.a G Talk. Seronok jugak melayan karenah adik-adik. Daku pon mula la bercerita itu ini dengan mereka. Sangat release bila dapat meluahkan ketegangan kepala otak - kepala lutut. Budak-budak suka bertanya, Mak Cik HARUS rajin bercerita. The sedey part, when one of da anak buah type "angah sedey la sebab kita dah lama sangat tak jumpa".Semalam masa baca ayat tuh, takde pulak rasa syahdu atau sedey. Sekarang nih, barula terasa...Rindunya kat adik-adik.(sedey sekejap)

Dulu-Dulu,mungkin perasaan atau naluri keibuan tuh kureng sket. Selalu je bertekak dengan adik-adik. Then, mak salu remind "kamu tuh kecik ke besar? Dengan adik-adik pon taknak mengalah." Hehe, biasalah anak bongsu kan...Tapi sejak menginjak dewasa nih, barulah perasaan kasih & sayang terhadap adik-adik tuh semakin bertambah-tambah.

Kesimpulannya, buat mereka yang bergelar kakak atau abang, sayangilah adik-adik anda. Bimbinglah adik-adik anda menjadi adik yang cun, macho dan baik seperti saya.